اختصاص بيش از 36ميليارد ريال اعتبار به تملک دارايي استان مازندران

جانشين معاون ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مازندران با اعلام اين خبر به ميراث آريا(chtn)، گفت: بر همين اساس مبلغ مذکور در رابطه با مرمت و بازسازي برج آرامگاهي، موزه‌ها، بناهاي تاريخي، مساجد، خانه‌هاي تاريخي، پايگاه‌هاي ميراث فرهنگي و پل‌هاي تاريخي استان مازندران اختصاص پيدا کرد.

«علي ماهفروزي» تصريح کرد: همچنين امسال از محل اعتبارات سال 90 بيش از 26 ميليارد و 500 ميليون تومان براي مرمت مساجد استان مازندران تخصيص پيدا کرد.

وي همچنين در رابطه با مرمت و حفاظت آثار و بناهاي تاريخي اين استان تصريح کرد: همچنين بيش از يازده‌ ميليارد و 622 ميليون ريال به منظور مرمت و حفاظت آثار و بناهاي تاريخي و آزادسازي حرايم از محل اعتبارات استاني و اعتبارات مرمت اضطراري بناها (مدارس، سقاخانه‌ها، حمام‌هاي تاريخي، تکايا، پل‌ها و غارها) به استان مازندران جذب شده است.

اين مقام مسوول در رابطه با ساير برنامه‌ها و پروژه‌هاي ميراث فرهنگي در استان مازندران بيان کرد: برگزاري ششمين اجلاس شوراي عالي سياست‌گذاري ثبت آثار ملي با محوريت عاشورا يکي از مهمترين اقدامات استان مازندران در سال جاري است که در اين رابطه 158 اثر از آيين‌هاي عاشورايي به دبيرخانه شورا ارائه شد که از اين ميان 140 اثر به ثبت رسيده که 20 اثر آن متعلق به استان مازندران است.

ماهفروزي با اشاره به احداث موزه منطقه‌اي شمال کشور در رامسر نيز بيان کرد: موزه منطقه‌اي شمال کشور با اعتباري بالغ بر 120 ميليارد ريال در رامسر در حال احداث است و تاکنون آزمايش مکانيک خاک و فاز صفر آن به انجام رسيده است.

وي تصريح کرد: همچنين موزه بزرگ مازندران در ساري با وسعت 5/2 هکتار همراه با 5 هکتار فضاهاي جانبي در حاشيه پارک تجن ساري و حاشيه موزه دفاع مقدس احداث خواهد شد و تاکنون آزمايش مکانيک خاک و فاز صفر نيز به اتمام رسيده است.

وي در رابطه با ثبت آثار ملي و جهاني استان مازندران نيز گفت: تاکنون تعداد 652 اثر در استان مازندران به ثبت ملي رسيده و باغ‌هاي تاريخي عبا‌س‌آباد نيز به ثبت جهاني رسيده‌اند.

وي يادآور شد: برنامه‌ريزي براي ثبت دماوند و چشمه سورت در ميراث جهاني برنامه آينده استان مازندران است.

ماهفروزي تاکيد کرد: برج لالجين سوادکوه و برج آرامگاهي رسکت در منطقه دودانگه ساري نيز براي ثبت جهاني در حال برنامه‌ريزي هستند.

مدير پژوهشي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مازندران خاطرنشان کرد: همچنين 9 پايگاه پژوهشي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در سال 90 و 91 فعاليت‌هاي گسترده‌اي در حوزه‌ کاوش‌هاي باستاني و مطالعات ميراث معنوي داشته‌اند که همچنان ادامه دارد.

الف/120

انتهای پیام/

کد خبر 1391092938